سفت کاری ساختمان چیست ؟

برای احداث یک ساختمان مراحل و قسمت های مختلفی وجود دارد. اولین گام برای آغاز عملیات ساخت و ساز، در قالب فرآیند سفت کاری شروع می شود. به نوعی در این مرحله پایه و اساس ساختمان احداثی به اجرا در می آید؛ بنابراین توجه ویژه به درست انجام شدن کارها در این بخش بسار حایز اهمیت است. سفت کاری ساختمان در واقع مجموعه کارهایی است که از مراحل ابتدایی ساخت و ساز شروع شده و پس از بنای قالب و اسکلت اصلی ساختمان به پایان می رسد. یک پیمانکار سفت کاری با توجه به قرارداد منعقد شده و نقشه ی طراحی شده برای ساختمان، اجرای تمامی مراحل مربوط به این بخش را طبق برنامه ریزی زمانی پیش می برد.

 

تفاوت سفت کاری و نازک کاری‌

احداث ساختمان کلاً شامل دو قسمت سفت کاری و نازک کاری است. سفت کاری شامل عملیات پی کنی، ریختن بتن فونداسیون، کرسی چینی، تیر و ستون، بادبند، دیوار برشی، دیوارچینی و سقف است. عملیات سفت کاری مربوط به احداث بنای اصلی ساختمان و عملیات نازک کاری مربوط به تزئینات ساختمان می باشد. ‌نازک کاری شامل تمامی عملیات اجرایی به جز سفت کاری بوده و شامل اندودکاری، عایق کاری، سنگ کاری، کاشی کاری، نقاشی، برقکاری، تاسیسات، نصب در و پنجره است.‌

مراحل سفت کاری ساختمان

1- تخریب و گود برداری: معمولا کارفرمایان، مرحله تخریب و گود برداری یک ساختمان را به پیمانکاری می دهند که در این زمینه تخصص کافی را داشته باشد. علاوه بر تخصص در کار تخریب و گودبرداری، داشتن ماشین آلات مخصوص برای پیمانکاران این امر،اصلی ضروری و غیر قابل چشم پوشی است، به بیان دیگر، اغلب کار فرمایان بیشتر با پیمانکارانی که تجهیزات بیشتری دارند استفاده قرارداد می بندند.

2- پی و فونداسیون : اگر سازه مدنظر کارفرما بتنی باشد، کارفرما به طور کلی اجرای پی، اجرای فونداسیون، اجرای تیر و اجرای ستون را به پیمانکاران مربوطه واگذار می کنند. داشتن تجربه برای اجرا بسیار مهم است، زیرا مهم ترین قسمت ساختمان در حال اجرا است. به خصوص که با کوچکترین اشتباه دستگاه نظارت کار را متوقف کرده و این امر موجب بالا رفتن هزینه ها نیز می شود.

3- سقف : پس از مراحل بالا، نوبت مرحله اجرای سقف ساختمان است که به دلیل تنوع اجرای سقف چه با اسکلت فلزی و چه اسکلت چه بتنی، وارد جزئیات اجرایی سقف نمی شویم. در مطالب بعدی به طور کلی به مراحل اجرای انواع سقف می پردازیم.

4- تیغه چینی : برخی از کارفرمایان تیغه چینی را جزو مراحل سفت کاری ساختمان نمی دانند، اما اغلب کارفرمایان پس از خرید جنس تیغه مورد نظر خود ، اجرای تیغه را به صورت کلی به بنایان با تجربه واگذار می کنند. لازم به ذکر است که با توجه به بالا رفتن تنوع محصول در چند سال اخیر، تیغه ها با یک نوع مصالح خاص اجرا نمی شوند. در صورت استفاده از تیغه های جدید، کارفرمایان باید با شرکت تولید کننده همان محصول برای بخش اجرا نیز به توافق برسند . برای اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت هبلکس، بلوکه های ساختمانی و دستمزدهای اجرا می توانید به لینک فروشگاه آنلاین زیباسازه ، مراجعه نمایید و از تخفیف های ویژه برخوردار شوید.

شرکت ساختمانی زیباسازه با داشتن تیم مجرب و دانش کافی در زمینه سفت کاری می تواند شما را در این راه به شایسته ترین نحو ممکن راهنمایی کند.